Ποιό άρωμα μου ταιριάζει;

Τα αρώματα έχουν τη μαγική δύναμη να ξυπνούν τις αισθήσεις, να μας ταξιδεύουν στο χρόνο, να μας φτάχνουν τη διάθεση και να σκορπούν την προσωπική μας σφραγίδα! Yπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν το οσφρητικό αποτέλεσμα κάθε αρώματος στο δέρμα μας, όπως οι διατροφικές συνήθειες, οι ορμονικές αλλαγές, το κάπνισμα ή οι περιβαντολογικές συνθήκες… 

Ο σημαντικότερος όμως παράγοντας που διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα καθώς και την ένταση και διάρκεια ενός αρώματος, είναι ο τύπος της επιδερμίδας μας. Έτσι, το ίδιο άρωμα μπορεί να μυρίζει διαφορετικά από δέρμα σε δέρμα, κάνοντάς το μοναδικό, όπως μοναδικός είναι κι ο καθένας μας. Υπάρχουν ωστόσο κάποιες βασικές αρχές που ακολουθώντας τις, μπορούν να μας βοηθήσουν στη σωστή επιλογή.

Τα λιπαρά δέρματα αλληλεπιδρούν εντονότερα με τα αρώματα. Γι αυτό το λόγο, τα πιο απαλά / ήπια αρώματα είναι  ιδανική επιλογή. Προτίμησε αρώματα με νότες φρεσκάδας, φρούτων ή λουλουδιών. Το αποτέλεσμα θα σε αποζημιώσει! 

Αντίθετα, τα ξηρά δέρματα αλληλεπιδρούν πολύ λιγότερο με τα αρώματα. Έτσι, είναι προτιμότερο να επιλέγονται πιο δυνατά ή πικάντικα, που θα έχουν περισότερη ένταση και διάρκεια στο δέρμα σου. Διάλεξε αρώματα με νότες ξύλων, μπαχαρικών και έντονες νότες λουλουδιών που θα σε συντροφεύουν για περισσότερες ώρες… 

Τα κανονικά δέρματα έχουν το χάρισμα να «δένουν» με όλους τους τύπους αρωμάτων, οπότε δεν χρειάζεται να σε προβληματίζει αν ένα άρωμα σου ταιριάζει. Διάλεξε όποιο άρωμα σ’ευχαριστεί και σε αντιπροσωπεύει! 

Αν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα και θέλεις να αποφύγεις τη χρήση αρώματος εξαιτίας της μεγάλης περιεκτικότητάς του σε αλκοόλη, μπορείς να απολαμβάνεις την αγαπημένη σου μυρωδιά σε body mist αλλά και σε άλλα προϊόντα περιποίησης όπως κρέμα σώματος, αφρόλουτρο, hair mist κλπ.

Και μην ξεχνάς το σημαντικότερο: το άρωμα που θα επιλέξεις πρέπει να σου χαρίζει χαμόγελο, να τονώνει την αυτοπεποίθησή σου και να χαρακτηρίζει την παρουσία σου!!!